Blackout Airsoft | Didam (2024)

Hallo iedereen!

Hierbij mijn mening en ervaringen over Blackout AIrsoft in didam! Ik begin met alle punten vanaf het begin met uiteindelijk een conclusie!

Aanmelden: Was eigenlijk behoorlijk onduidelijk er was weinig informatie en op de site waren geen datums te zien. Aanmelden deed je eigenlijk het zelfde als een feestje plannen. Met de kalender een datum kiezen en begin tijd. Eventuele vragen werden wel goed beantwoord via de mail!

Aankomst: De eerste indruk die je binnen hebt is Mooi! Alles is super netjes en geregeld er zijn schone toiletten, douches, kleedruimte en een restaurant. Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen en werd de bedoeling snel uitgelegd!

Begin spel. Nadat iedereen klaar was kwamen we in de briefing room. Daar werden de gebruikelijke dingen verteld over regels enz. maar geen storyline of backstory over de velden. Na de brieffing gingen we eerst de Jungle in alleen duurde alles behoorlijk lang. Er werd gekeken of iedereen klaar was en toen begonnen we. Wat mij beter lijkt is dat ze zeggen om 12:00 beginnen we en dan moet je klaar zijn anders heb je pech en val je later in.

De Jungle: het eerste dat je ziet als je binnenkomt is de mooie hal. Ik kreeg meteen zin om te gaan skirmen en meteen te beginnen. Toen we ingedeeld waren en konden beginnen gingen de lichten uit en werd er met geluids effecten een countdown gedaan. Lichten gingen aan en het spel starten. Er was eigenlijk constant een avond/nacht thema dus alles was heel donker met een aantal spotlights. Het was voor mij allemaal wat te donker en een flashlight is echt wel nodig. Verder werd er muziek afgespeeld en verdere geluids effecten. De muziek vond ik behoorlijk irritant het klonk wel enorm gaaf maar communicatie met je teamleden was onmogelijk als je maat 3 meter verderop zat.

Pauzes: De pauzes duurde allemaal behoorlijk lang, wederom werd er gekeken wanneer iedereen klaar was en dan pas gestart. Ook werd er lang gediscuseerd over wie waar en hoe ging spelen. De eerste pauze was al na een uurtje of iets langer, maar ik vond het veel te snel. In de pauze kon je eten bestellen voor de grote pauze, alleen toen de grote pauze er eindelijk was duurde het nog 1 uur tot ik mijn eten had. Oftewel de lange pauze duurde 1,5 uur.

De CQB: Enorm gaaf en mooi veld! Groot veelzijdig geen hal met pallets en multiplek platen maar een mooi aangekleden hal. Er stonden fietsen, auto's en winkels die volledig ingericht waren. Alsof je over een markplein loopt. Ook was er een 1de verdieping die alleen te bereiken was met een trap. Die werd afgedicht met een deur die je mag intrappen, inslaan alles wat je wilt. De attackers worden namelijk uitgerust met een Riot schield en eventueel een stormram of Moker. Wat voor een gave situatie zorgden. De gamemode die in de CQB werd gespeeld was Defend the flag, 1 team van 6 werd op een willekeurige plek het spel ingestuurd en begon beneden. Waneer dat doel bereikt was konden ze via de trap omhoog. Een leuk chokepoint maar niet geheel zonder risico. (Zie Incidenten) Ik denk dat dit wel een hele goede locatie is om teamtraining te doen of prive skirms te houden voor een select groepje mensen.

De organistatie: De organisatie waren hele aardige mensen die echt wel een passie voor airsoft hebben. Alleen was er een gebrek aan communicatie en liep alles heel stroef. Waardoor er veel speeltijd verloren ging, ik denk/hoop dat dit naar mate de locatie meer skirms doet snel beter gaat lopen.

Incidenten: Er zijn tijdens de 5 uur 2 incidenten geweest. 1 Iemand viel in de Jungle en bezeerde zijn heup dit viel uiteindelijk mee en hij kon weer verder. Incident 2 was iets heftiger in de CQB werd iemand net boven zijn oog geknifed. (Ja geknifed) Gelukkig niet in zijn oog maar eronder maar hierdoor was het slachtoffer niet zo blij met de dader. Dit is goed verholpen door de organisatie door de 2 even apart met elkaar te laten praten en goed te maken.

Facaliteiten: Er is een normale keuken waar je vanalles kan kopen nameliijk: Friet met snack, Hamburgers en tosti's enz. Alleen duurde het eten wel heel lang voordat het er uitendelijk was maar het was wel lekker.
Er werd nog uitgelegd waarom er geen eten meegenomen mag worden. Dat heeft te maken met hun Horeca vergunning, je mag je eigen eten meenemen maar dat mag alleen buiten gegeten worden.

Conclusie: Velden waren heel gaaf, alleen de organisatie moet wat beter communiceren. Het veld heeft zeker potentieel maar dan moet de organisatie iets meer ervaren worden! Zou ik hier nog terug komen? Een makkelijk antwoord namelijk Nee. Voor nu even niet wanneer de organisatie beter loopt wil ik best nog terug gaan om te gaan kijken. Maar nu is het t geld niet waard.

Punten: 1 - 10 Slecht - Goed
Informatie vooraf: 5
Informatie op locatie: 8
Facaliteiten: 6
Velden: 7,9
Organisatie: 6,3
Prijs/kwaliteit: 6.0
Totaal: 6.5

Blackout Airsoft | Didam (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5994

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.