Lefedettség - Magyar Telekom csoport (2024)

Fedezd fel a Tettek Hálózatát térképes keresőnkkel!

Egyszerűen és könnyen megnézheted egy-egy általad kiválasztott hely lefedettségi adatait. Az 5G lefedettségi térkép a 2024. május 28-tól érvényes lefedettséget mutatja. Folyamatosan frissülő térképünk segítségével tájékozódhatsz a hálózati technológiának megfelelő lefedettségről.

Válassz hálózataink közül!

A térképen a jobb alsó sarokban választhatod ki, hogy 2G, 4G/LTE vagy 5G lefedettségre vagy kíváncsi. A kereső annál pontosabb adatot ad vissza, minél pontosabban írod be a címet. A térképen található +/- gombok segítségével nagyítható és kicsinyíthető a kép. További hasznos információk

A lefedettségi térkép adatai tájékoztató jellegűek!
Az egyes mobil technológiák, szolgáltatások igénybevehetősége a lefedettségen kívül egyéb tényezőktől is függ (ld.: Az internet-hozzáférési szolgáltatások sebességét befolyásoló tényezők táblázatát - telekom_B_tablazat).

98%-os országos lefedettség!

Tudj meg többet!

A jövő hálózata, amely átalakítja az életünket.

Ismerd meg!

Mire lesz szükséged a 4G (LTE) élményhez?

Megfelelő díjcsomag vagy opció

Az új net csomagjaink mindegyikéhez elérhető az 5G szolgáltatás. Gigaerős csomagjaink tartalmazzák, a többihez pedig bekapcsolható.

Díjcsomagok

4G-képes fizikai SIM-kártya vagy eSIM

Szükséged lesz 4G-képes SIM-kártyára, hogy fel tudj kapcsolódni a 4G (LTE) hálózatra. Ellenőrizd SIM-kártyádat, hogy erre alkalmas-e!

Ellenőrzöm

Készülék beállítása és 4G lefedettség

A 4G (LTE) hálózati kapcsolatot készülékeden a “Beállítások” menüben a “Mobilhálózat” menüpont alatt tudod ellenőrizni és beállítani.

Készülékbeállítások

előzőkövetkező

Olyan helyen jársz, ahol nincs térerő, de van Wi-Fi?

Van megoldásunk, használj Wi-Fi Hanghívást!

Részletek

Mire lesz szükséged az 5G élményhez?

Megfelelő díjcsomag

Az új net csomagjaink mindegyikéhez elérhető az 5G szolgáltatás. Gigaerős csomagjaink tartalmazzák, a többihez pedig bekapcsolható.

Díjcsomagok

Legalább 4G-képes fizikai SIM-kártya vagy eSIM

Szükséged lesz egy legalább 4G képes SIM-kártyára, hogy fel tudj kapcsolódni az 5G hálózatra. Ellenőrizd SIM-kártyádat, hogy erre alkalmas-e!

Ellenőrzöm

5G-képes készülék

Egy 5G-képes készülékekre is szükséged lesz. Még nincs ilyened? Válassz a Telekom kínálatából!

készülékek

Készülék beállítása és 5G lefedettség

Készüléked "Beállítások"menüjében tudod beállítani az 5G-t. Ellenőrizd fenti térképünkön, hol érhető el az 5G hálózat!

Megnézem

előzőkövetkező

Próbáld ki a Gigaerős 5G élményt!

Havi díjasként válaszd Gigaerős korlátlan netbővítőinket 3 vagy 10napra!

Részletek

Légy a tettek embere a Tettek hálózatán!

Ismerd meg hálózatunkat és a benne rejlő lehetőségeket!

Részletek

Hasznos információk

FrekvenciasávokFrekvenciasávok

A Magyar Telekom a 4G lefedettséget több frekvenciasávon biztosítja. Ezek a 800, 1800 és 2600MHz-es sávok. Mindhárom frekvenciasáv esetében a hálózaton elérhető kínált sebesség 300Mbit/s. A lefedett területeken eltér, hogy mely sávokon érhető el szolgáltatás. Törekszünk arra, hogy ügyfeleink számára mindenhol a lehető legjobb minőségű és megfelelő kapacitású hálózatot építsük ki, ezért a településeken a lakosság száma alapján megfelelő számú bázisállomást telepítünk és a műszakilag legcélszerűbb frekvenciákat alkalmazzuk. Általában a sűrűbben lakott, nagyobb lélekszámú településeket az 1800-as és 2600-as sávval szolgáljuk ki. A kisebb települések és a települések közti területek, közutak lefedése a 800-as 4G sávon valósul meg.

A Magyar Telekom az 5G szolgáltatásánál több frekvenciatartomány használatát hullámterjedési jellemzőik figyelembevételével észszerűen kombinálja a minél jobb ügyfélélmény és lefedettség biztosítása érdekében. A 3,6GHz-es frekvenciatartomány (a térképen sötét magentával színezve) gigabites maximális letöltési sebességet és nagy kapacitást tesz lehetővé kültéren. A2100 és 700MHz-es frekvenciatartományok (a térképen világos magentával színezve) az 5G szolgáltatás céljára Magyarországon újonnan használatba kerülő tartományok, melyek az 5G lefedettség nagyobb területre való kiterjesztését teszik lehetővé a 4G-vel azonos maximális letöltési sebességérték mellett.

Bezárás

Tudnivalók az eszközökrőlTudnivalók az eszközökről

A 4G technológia globálisan több frekvenciasávon is elérhető. Régiónként (Európa, Észak-Amerika, Távol- Kelet stb.) eltér, hogy milyen sávokat használnak 4G szolgáltatásra. Egyes, más régiók számára gyártott készülékek nem támogatják az Európában, illetve Magyarországon használt sávokat.

Ezért telefon vásárlás előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a kiszemelt készülék támogatja-e a Magyar Telekom és általában az európai operátorok által jellemzően használt 800, 1800 és 2600MHz-es sávokat. A Magyar Telekom kizárólag a hálózatában használt összes frekvenciát támogató készülékeket forgalmaz. Egyéb forrásból vásárolt készülékek esetében célszerű a fenti 4G sávok támogatását ellenőrizni. Több olyan kevésbé ismert márkájú készülék is létezik, amik nem szerepelnek ilyen készülék-adatbázisokban, ezek megvásárlása előtt érdemes ügyfélszolgálatunk segítségét kérni.

(A2015. március előtt értékesített Domino SIM-kártyák nem alkalmasak a 4G hálózat elérésére, ezért SIM-kártya cserére van szükség a használathoz.)

5G technológia: A Telekom kínálatban levő összes készülék képes a 3600MHz frekvenciasávot használni. Bizonyos korai 5G-képes készülékek viszont nem képesek a 2100MHz-en nyújtott 5G szolgáltatást használni.

Bezárás

LTE = Long Term Evolution (hosszú távú fejlődés)LTE = Long Term Evolution (hosszú távú fejlődés)

A 4. generációs mobilhálózat számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel az ügyfelek gyorsabb és még több lehetőséget kínáló mobilinternet-szolgáltatást vehetnek igénybe:

  • a kínált letöltési sebesség: 300Mbit/s; kínált feltöltési sebesség: 50Mbit/s (a le- és feltöltési sebesség a díjcsomagtól és a lefedettségtől is függ),
  • a lefedettségi területen az esetek 80%-ában véletlenszerűen mérve tapasztalható garantált letöltési sebesség: 2000kbit/s; garantált feltöltési sebesség: 500kbit/s (A lefedettségi terület egészére garantált sebesség 0/0 Mbit/s minden adathálózatunkra.)
  • kisebb késleltetési idő,
  • nagyobb kapacitás, amely segítségével a 2G és 3G hálózattal összehasonlítva több felhasználó szolgálható ki egyszerre, nagyobb le- és feltöltési sebességgel,
  • rugalmas sávszélesség-használat: a rendszer a felhasználók számának függvényében osztja ki az elemi erőforrás blokkokat,
  • IP alapú technológia.

LTE-M lefedettségi térkép

Amennyiben további kérdésed van a lefedettségről és a mobilinternet használata során tapasztalt letöltési sebességről, kattints a részletekért!

Bezárás

NarrowBand IoT szolgáltatásNarrowBand IoT szolgáltatás

Nézd meg hol érhető el NB IoT szolgáltatásunk!

A Magyar Telekom Nyrt NarrowBand IoT szolgáltatásának területi elérhetősége ebben a dokumentumban tekinthető meg.

Bezárás

Kültéri lefedettségKültéri lefedettség

Az LTE-alapú mobilinternet szolgáltatás esetén a 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint meghatározott garantált sebesség a szolgáltatási területen belül az esetek 100%-ában 0Mbit/s letöltés, illetve 0Mbit/s feltöltés irányban. Az egységes definíciók* szerint megadott szolgáltatási területre vonatkoztatva az esetek 80%-ában az LTE-alapú mobilinternet szolgáltatással elérhető sebesség legalább 2,00Mbit/s (letöltés), illetve 0,50Mbit/s (feltöltés). A megadott területen a mobilinternet szolgáltatás kültérben és bizonyos esetekben ezen a területen belül az épületekben is igénybe vehető. A megadott területen LTE-WLAN routerrel és antennával az épületen belüli használat lehetősége biztosítottá válhat.

A GPRS-alapú mobilinternet szolgáltatás esetén a 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint meghatározott garantált sebesség a szolgáltatási területen belül az esetek 100%-ában 0Mbps letöltés, illetve 0Mbps feltöltés irányban. Az egységesített definiciók* szerint megadott szolgáltatási területre vonatkoztatva az esetek 80%-ában a GPRS alapú mobilinternet szolgáltatással elérhető sebesség legalább 0,03Mbps (letöltés), illetve 0,008Mbps (feltöltés). A megadott területen a mobilinternet szolgáltatás kültérben és bizonyos esetekben ezen területen belül az épületekben is igénybe vehető.

*A „Mobil Internet Fórum MATRIX tervezet V14” (2008.12.11.) dokumentumban rögzített, a mobilszolgáltatók által elfogadott definíció.
1) További információ a 4G képességről az Általános szerződési feltételekben.
2) A lefedettségi terület egészére garantált sebesség 0/0Mbit/s minden adathálózatunkra.

Bezárás

Le- és feltöltési sebességLe- és feltöltési sebesség

Belföldön, 4G hálózaton a becsült maximális letöltési sebesség 300 Mbit/s, 5G hálózaton 475 Mbit/s, 4G hálózaton a becsült maximális feltöltési sebesség 50 Mbit/s, 5G hálózaton 75 Mbit/s.

Bezárás

További kérdések a lefedettségrőlTovábbi kérdések a lefedettségről

Ha további kérdésed van, látogasd meg Gyakori kérdések oldalunkat.

Bezárás

Lefedettség - Magyar Telekom csoport (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5922

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.