Sigarettenmerken Nederland op een rij (2024)

303032 Views 24 Liked Posted on: August 6th 2018

Posted by: Redactie

U herkent het wel. U loopt door de winkelstraat en links en rechts ziet u reclameborden met hierop sigarettenmerken. Of het nu een tabakszaak is of een kroeg, verschillende merken proberen uw aandacht te pakken waardoor u kiest voor dat ene merk.

In het Nederlandse straatbeeld verdwijnen de sigarettenmerken steeds meer omdat de overheid een negatieve associatie legt met sigaretten en de fabrikanten hiervan. In het buitenland is dit terugkomen van bekende merken als Marlboro en Camel nog onverminderd populair.

De reden van het reclame maken is voor iedereen helder. Door een merk vaak te zien en vooral door het herhalend terugkeren van een logo zorgt ervoor dat mensen zich er vertrouwd mee voelen. Als u op vakantie bent waar u tijdens een wandeling op de boulevard met een aangename temperatuur van 32 graden een SPAR ziet met hierop het logo van Marlboro, dan zal dit merk opgeslagen worden in uw positieve herinneringen.

Naast de positieve reclame voor uzelf zorgt het voor de winkels voor extra omzet omdat iedereen weet dat daar sigaretten te koop zijn. Op deze manier werkt deze vorm van reclame twee kanten op. Zowel het voordeel voor de fabrikant en het voordeel van de winkeleigenaar.

Een aantal populaire sigarettenmerken op een rij:

  • Marlboro
  • Camel
  • Chesterfield
  • Lucky Strike
  • Kent
  • Vogue
  • West

Sigarettenmerken Nederland op een rij (1)

Elk merk heeft zijn eigen specialiteit waardoor het zich kan onderscheiden van de andere merken. Denk hierbij aan Vogue, deze sigaretten zijn 4x dunner dan de reguliere sigaret. Dit zorgt voor hele dunne sigaretjes wat voorin in trek is bij de vrouwelijke roker. Toch maakt dit merk amper reclame omdat ze zichzelf onderscheiden met de apartheid van hun product.

Marlboro daar in tegen maakt van al deze merken de meeste reclame, puur omdat ze voorop willen lopen in de verkopen. Om dit vol te kunnen houden moeten ze reclame blijven maken om de nr 1 sigaret ook op deze plek te houden.

Schadelijkste sigarettenmerken

Binnen al deze merken is er naast de prijs van de pakjes ook een groot verschil in de (grond)stoffen die een fabrikant gebruikt in de sigaretten. Het ene merk is goedkoper maar is schadelijker dan een wat duurder pakje sigaretten. Toch is dit niet een leidraad en buiten alles is natuurlijk elke sigaret schadelijk voor de gezondheid en bevat elke sigaret van elk merk schadelijke stoffen.

In een onderzoek van het RIVM is een lijst samengesteld van verschillende sigarettensoorten van verschillende merken met daarnaast hoeveel MG teer en per sigaret vrijkomt.

In dit rapport is te lezen dat het verschil tussen de meest slechte sigaret en de gene die op plek 20 staat een verschil geeft van 20MG teer per sigaret. Dat betekend dus dat Belinda Super Kings sigaretten 2/3e keer meer teer afgeven dan een Kent HD White sigaret. Nogmaals benadrukken wij dat de Kent sigaretten dan niet gezonder zijn, ze zijn alleen stukken minder ongezond.

Hieronder een lijst van een aantal merken met daarbij de behorende teer gehaltes

MerkGram Teer per sigaret
Belinda Super Kings36,3
Marlboro Red 100s34,8
Lucky Strike Original Red32,8
Camel Original28,1
Marlboro Red24,5
Lucky Strike Gold23,8
Marlboro Green22,9
Camel Blue22,5
Kent HD Silver21,1
Vogue Blue18,9
Kent HD White17,4

Sigarettenmerken Nederland op een rij (2)

Gekleurde sigaretten

In de wereld van sigaretten is er ook een merk dat gekleurde sigaretten op de markt heeft gebracht. Dat merk is Black Devil en verkoopt zwarte en roze sigaretten, iets wat vooral bij vrouwelijke rokers erg in trek is.

Vroeger zat er in de Black Devil sigaretten een smaak van vanille of menthol, dit is tegenwoordig verboden. De Black Devil sigaretten hebben nu alleen nog de unieke kleur en uitstraling, maar niet meer de afwijkende smaak. De overheid heeft deze sigaretten verboden omdat smaakjes ervoor zou zorgen dat jongeren sneller zullen beginnen met roken.

Zebra en Panter sigarettenprint

Soms ziet u gekleurde sigaretten met een zebra en panter print, deze zijn echter niet kant en klaar te koop maar zijn gekleurde sigarettenhulzen die u samen met een hulzenstopper kunt vullen. Zo heeft u sigaretten met een zebraprint terwijl de smaak onveranderd blijft.

Menthol sigaretten merken

Naast de reguliere smaak van sigaretten is er een andere, zeer populaire smaak op de markt en dat is menthol. Een frisse nasmaak die u in uw mond proeft tijdens het inhaleren en uitblazen van de rook. Veel mensen die roken kiezen menthol sigaretten wanneer ze verkouden zijn, dit doen ze vanwege de zachtere en koelere rook die vrij komt bij dit soort sigaretten. Minder schaal in de keel en voor hun gevoel ook prettiger.

Menthol zelf is een natuurlijke stof die u zult herkennen uit de natuur. Als u met uw vingers over lavendel wrijft ruiken uw vingers naar een frisse geur. Ditzelfde gebeurt erbij de pepermunt en kruizemunt plant, de stof die in deze plant zit hebben de fabrikanten ook verwerkt in hun sigaretten. Omdat het menthol een verkoelend effect heeft zal of mond en keel minder schaal aanvoelen als u verkouden bent, dit is dan ook de hoofdreden van de fabrikanten om deze stof in de sigaretten te verwerken.

In Nederland kunt u van de volgende merken menthol sigaretten kopen:

  • Marlboro menthol
  • Belinda menthol
  • Kornet menthol
  • John Player menthol
  • Signature Green click menthol

Goedkope sigaretten merken

Voor veel mensen dit misschien wel de belangrijkste keuze bij het kiezen van een favoriet sigarettenmerk. Als een pakje net even goedkoper is dan een ander merk en u rookt per dag een pakje, dan zal de besparing snel voor u oplopen waardoor voor veel mensen de keuze snel gemaakt is.

U bent opzoek naar de goedkoopste sigaretten in Nederland? Wij hebben een overzicht gemaakt met hierin alle verschillende prijzen van 2018. Wij hebben de Albert Hein aangehouden als leidraad van de prijzen:

MerkGram Teer per sigaretGram Teer per sigaret
Marlboro red / gold20 stuks6,90 euro
Camel Filter Big box22 stuks7,00 euro
Kent Surround silver20 stuks7,00 euro
Pall Mall Mega pack35 stuks9,90 euro
Camel Blue big bix22 stuks8,00 euro
John Player special red big box22 stuks6,90 euro
Marlboro Red giga28 stuks9,00 euro
Peter Stuyvesand red box23 stuks8,00 euro
Kent surround silver 10020 stuks7,20 euro
L&M red label26 stuks8,00 euro
Marlborro Gold giga28 stuks9,00 euro
Kornet Menthol flavour20 stuks6,00 euro
Gauloises Blondes red20 stuks6,20 euro
Gauloises Blondes blue20 stuks6,20 euro
Pall MAll Red L20 stuks6,20 euro
Lucky Strike silver/red20 stuks6,50 euro
Glamm Green / Pinks box20 stuks6,70 euro
Camel Plain big box20 stuks6,80 euro
Sigarettenmerken Nederland op een rij (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 5821

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.